Duurzaam wonen

De Rhoonse Waard: een duurzame ontwikkeling

De Rhoonse Waard is behalve een mooie ook een heel duurzame ontwikkeling: energiezuinig,  milieuvriendelijk en op de toekomst voorbereid. Voor de villa’s in De Rhoonse Waard maken wij gebruik maken van bewezen duurzame technieken zoals uitermate hoogwaardige isolatie, laagtemperatuur vloerverwarming in de gehele villa en een warmtepompinstallatie in plaats van een gasaansluiting.

Warmtepomp met uw eigen bodembron

De villa’s in De Rhoonse Waard zijn voorzien van een warmtepompsysteem met op eigen terrein geslagen bodembronnen voor verwarming én koeling.  In tegenstelling tot een gasgestookte cv-ketel gebruikt de warmtepompinstallatie uitsluitend elektriciteit. Zoals eerder vermeld worden de villa’s in De Rhoonse Waard dan ook niet voorzien van een gasaansluiting

Winter en zomer aangenaam in huis

De techniek van een warmtepomp is heel eenvoudig: u haalt de warmte van buiten om je huis binnen mee te verwarmen. Een warmtepomp is als het ware een omgekeerde koelkast. Bij een koelkast wordt de warmte uit de koelkast naar buiten getrokken; een warmtepompinstallatie haalt deze natuurlijke warmte van buiten naar binnen om die juist daar te benutten. Rondom uw villa benutten wij de grond optimaal voor de warmtepompinstallatie zodat u uw villa op zeer efficiënte en uitermate duurzame wijze kunt verwarmen of koelen en voorzien van tapwater. Het warmtepompsysteem zorgt er winter én zomer voor dat de temperatuur binnen aangenaam is.

Energiezuinig en (kosten)efficiënt

Bij laagtemperatuur vloerverwarming in combinatie met een warmtepompinstallatie, wordt de temperatuur relatief laag gehouden. Door de lage aanvoertemperatuur werken verwarmingstechnieken over het algemeen een stuk efficiënter. Daardoor is er dus minder energie nodig om het water te verwarmen en wordt er op de energiekosten bespaard. Dit komt omdat de warmtepomp het cv-water grotendeels opwarmt met duurzame en gratis warmte uit de bodem, de buitenlucht of ventilatielucht. Laagtemperatuur vloerverwarming is dan ook energiezuiniger dan het gebruik van radiatoren.

Laagtemperatuur vloerverwarming

Als er wordt gesproken over warmtepompen komt het begrip laagtemperatuur vloerverwarming regelmatig naar voren. Dit is een manier van het verwarmen van een ruimte, zonder radiatoren aan de wand, waarbij de aanvoertemperatuur niet hoger is dan 45 graden. De constante en gelijkmatige manier van verwarmen op lage temperatuur wordt vaak als comfortabel en zeer duurzaam ervaren.

Warmtegeleidende vloerbekleding

Bent u in gedachten uw nieuwe villa al aan het inrichten? Dan geven wij u een tip die samenhangt met de keuze van de vloerbekleding. Dikke zachte vloerbekleding geleidt de warmte van de vloerverwarming niet goed. Materialen met een hoge geleidingscoëfficiënt zoals tegels, de meeste houtsoorten en PVC zullen geen probleem zijn. Uw vloerleverancier kan u hier uiteraard meer over vertellen.

Vragen? Stel ze aan de kopersadviseur

Warmtepompinstallaties, bodembronnen, laagtemperatuur vloerverwarming… het is voor velen nog relatief nieuwe materie. We kunnen ons goed voorstellen dat deze begrippen vragen bij u oproepen. De kopersadviseur voor De Rhoonse Waard, Martin van der Have, zal eventuele vragen in de loop van het proces graag beantwoorden.

Neem nu contact met ons op