Omgeving

In de omgeving vindt u alles wat u zoekt

Rhoon heeft veel te bieden: een gezellige dorpskern voor alle dagelijkse boodschappen, natuur om in te sporten of te ontspannen, cultuur en veel voorzieningen… in Rhoon en de directe omgeving vindt u alles wat u zoekt! Bovendien ligt Rhoon centraal ten opzichte van de diverse uitvalswegen zodat ook steden als Rotterdam, Den Haag en Dordrecht binnen handbereik zijn.

Rhoon: historisch dorp met een gezellige kern

Kent u Rhoon? Dan weet u wellicht al hoe gezellig de dorpskern is. Naast landelijke retailers vindt u hier dorpse winkels en originele boetieks. En fietst u de Dorpsdijk uit, dan rijdt u zo naar de jachthaven, naar de golfbaan,  naar de Oude Maas en de natuurgebieden Rhoonse Grienden en Klein Profijt. Stuk voor stuk heerlijke plekken om de dag door te brengen.

Beleef de historie vanaf de 13de eeuw

Dat Rhoon een boeiende geschiedenis heeft, ziet u aan de Dorpsdijk en de Rijsdijk. Hier beleeft u de historie bij rijksmonumenten als Het Oude Regthuys, Huijs te Pendrecht, de hervormde dorpskerk en natuurlijk het Kasteel van Rhoon. Oorspronkelijk bouwde Jonker Biggo van Duyvelant een kasteel aan het begin van de 13de eeuw. Het huidige kasteel en de omliggende tuinen stammen uit de 15de eeuw. In de 17de eeuw werd de ridderhofstad verkocht aan Hans Willem Bentinck, 1e graaf van Portland. Huijs te Pendrecht is tegenwoordig bekend als restaurant Het Wapen van Rhoon; Het Kasteel van Rhoon is een vorstelijke evenementenlocatie met Restaurant BIGGO als modern culinair hoogstandje. Ook voor andere horecagelegenheden én delicatessenwinkels kunt u in Rhoon overigens uitstekend terecht.

Volop voorzieningen in Rhoon

Rhoon is een dorp met een hoog voorzieningenniveau. Op elk gebied. Zo heeft Rhoon diverse basisscholen en mogelijkheden voor kinderopvang, een uitgebreid winkelaanbod, allerlei sportverenigingen en -accommodaties, restaurants, een bibliotheek en uiteraard ook diverse huisartsen- en tandartsenpraktijken. Voor deze en tal van andere voorzieningen hoeft u zeker Rhoon niet uit.

Rhoon is uitstekend bereikbaar, met de auto, OV en per fiets

Rhoon is met de auto, met het openbaar vervoer en zelfs met de fiets uitstekend bereikbaar. Vanaf de  A15 neemt u afslag 19 en rijdt u zo de Groene Kruisweg (de N492) en vervolgens de Achterdijk of de Dorpsdijk op.

Ook Metrostation Rhoon ligt bij de Groene Kruisweg, ter hoogte van de Viaductweg. Hier vandaan brengt metrolijn D u naar Rotterdam Centraal of, de andere kant uit naar De Akkers in Spijkenisse. De nachtbus, BOB-bus B7, brengt u vanaf hartje Rotterdam, via Rotterdam-zuid weer veilig terug in Rhoon. Binnen Rhoon en Poortugaal rijdt bus 62.

Op de fiets door Rhoon is een klein feestje. Door Rhoon heen zijn schitterende fietsroutes aangelegd door het landelijke gebied. Vanaf de kop van de jachthaven vaart bovendien het Rhoonsveer tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol. Erg interessant, of u het veer nu recreatief of puur praktisch gebruikt.

De Rhoonse Waard ligt overal dichtbij

Vanaf de nieuwbouw van De Rhoonse Waard is alles dichtbij. Zo wandelt u in 20 minuten naar het charmante centrum van Rhoon. Stapt u op de fiets of in de auto, dan bent u er binnen 5 minuten. Met de auto ben u vanaf de Achterdijk binnen het kwartier in het centrum van Barendrecht en met 20 minuten bereikt u de Rotterdamse Wilhelminapier of het centrum van Rotterdam. Fietsend is hartje Rotterdam overigens óók maar ongeveer een klein half uur.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie?

Schrijf u in als belangstellende en wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in de Rhoonse Waard.